25 - 28 juli 2012, Brädholmen i Oskarshamn, Fri entré


måndag 9 maj 2011

Det här är Supersonic Speedfreaks!


Hej Supersonic Speedfreaks! Vilka är ni?
Vi är ett hårdrocksband från Norrköping. 4 killar med ett gemensamt intresse för hård musik och feta gitarr-riff.


Vad är bakgrunden till bandet? Hur träffades ni och hur blev Supersonic speedfreaks till?
En sen septembernatt 2007 träffades Johan Ekblad och Oskar Solvik i baren på en nattklubb i Norrköping. De båda lade märke till varandra då de var de enda i hela baren som högljutt sjöng med i Backyard Babies-klassikern Powderhead som spelades i högtalarna. Det ena ledde till det andra och ett par öl senare hade tanken om ett band fötts. Ett par helger senare upprepades ungefär samma scenario och så hade även Robin Fjäll anslutit sig till bandet.


Hur skulle ni beskriva er musik?
Tänk dig att Blackie Lawless från W.A.S.P sitter i en skog tillsammans med Hank Von Helvete från Turbonegro och lyssnar på Slayer.

Mörkt, aggressivt och äkta är en rättvis beskrivning.


Ni håller ju just nu på att spela in ett nytt album. Berätta lite mer om det.
Skivan, som ännu inte har något namn började spelas in i Augusti förra året, och nu 8 månader senare läggs de sista pusselbitarna på plats. Skivan innehåller 10 låtar av klassisk hårdrock med en modern touch av såväl goth som metal.


Vilken/vilka låtar är roligast att spela inför en publik?
I princip alla låtar. Speciellt nu när vi har 10 helt nya fantastiska låtar att spela så finns det ingen som är varken roligare eller tråkigare att spela.


Hur förbereder ni er inför en spelning?
Vi lyssnar på bra musik, dricker en och annan öl och bygger upp peppen.


Vad lyssnar ni själva på för musik. Vilka är era musikaliska förebilder och vad inspirerar er?
Vi lyssnar på väldigt blandad musik, allt ifrån mörkaste blackmetal, till Broder Daniel. Gemensamt för alla i bandet är dock en stor kärlek till Kiss.

Vi inspireras av omgivningen omkring oss, av känslor och händelser.


Vad är planerna för framtiden?
I och med releasen av den nya skivan är planen att turnera så mycket det bara går. Förhoppningsvis tar vi oss utanför nordens gränser denna gång. Drömscenariot vore att få åka med som förband åt något större, mer etablerat band.


Slutligen, vad kan vi förvänta oss av er spelning på Hamnfestivalen?
Ett band taggat till tänderna, som är otroligt sugna på att dels nå ut till en ny publik och dels få framföra det nya materialet.

Det kommer definitivt inte serveras några lugna ballader. Det kommer vara fullt ställ från start till mål. Vi ses i sommar, Oskarshamn!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar