25 - 28 juli 2012, Brädholmen i Oskarshamn, Fri entré


torsdag 14 juli 2011

Årets Konferencier och Öppningstalare- Josefin Lindestål


Hej Josefin! Vem är du? Berätta lite om dig själv
Ha ha alltid lika roligt att svara på den frågan. Frågan är hur man ser på sig själv och att förhoppningsvis den versionen stämmer överens med hur andra ser på en. Men jag skulle nog säga att jag är en rätt så färgstark kvinna, ja jag tänker inte bara på håret då. Jag har alltid många järn i elden och med åldern har jag nog börjat acceptera det mer och mer att det är så jag är istället för att lugna ner mig. Jag gillar att både jobba och sporta mycket så till vardags så driver jag eget företag inom naprapati med både behandling och undervisning.Och nu till hösten så kommer jag tillsammans med 2 kollegor att starta en stor specialistklinik med olika terapeuter i centrala stockholm. På fritiden så tränar jag beachvolleyboll, löpning, styrketräning och när jag behöver en lugn stund så sätter jag mig antingen på mc:n och drar en repa eller tar fram gitarren och sjunger en sång.

Du ska ju vara konferencier på Hamnfestivalen. Vad innebär det?
Jag ser det som ett privilegium att få vara konferencier. För mig så innebär det inte bara att presentera alla aktiviteter och artister utan att även ta rollen som värdinna för festivalen. Jag ska se till att allt flyter på tidsmässigt, att alla är nöjda och glada och då måste man kommunicera med arrangörerna, artisterna, ljudkillarna, besökarna m.m Jobbet innebär även en viss spontanitet då saker kan ändras väldigt plötsligt. Som t.ex förra året när det blev storm och regn på lördagen, då fick vi snabbt flytta in artisterna i öltältet när dem egentligen skulle spelat på stora scenen.

Hur förbereder du dig?
Oj, ja hur gör jag?... jo jag försöker nog att några veckor innan festivalen börjar göra lite research om artisterna. Kollar igenom programmet och försöker att memorera så mycket som möjligt. Men det största fokuset kommer precis veckan innan, jag vill vara så förberedd jag bara kan för att kunna vila i förberedelsen så att spontaniteten bara kan flöda. Mitt jobb är att få besökarnas uppmärksamhet riktad mot scenen och bevara det där och självklart också att få artisterna att känna sig välkomnade.Så därför så kräver det att jag är väl förberedd och att jag känner av stunden för att roa publiken


Du har ju varit delaktig i festivalen i många år. Hur tycker du att festivalen har utvecklats och hur ser du på framtiden?
Jag tycker att festivalen har blivit bättre för varje år som gått. Självklart har arrangörerna gjort sitt yttersta för att komma med nya idéer för programmet och det har dem lyckats väldigt bra med men det som glädjer mig mest är att det verkar som att Oskarshamnarna har fått upp ögonen för festivalen mer och mer för varje år som gått. Så jag tror att festivalen kommer att leva vidare och bli ännu större med förhoppningsvis fler besökare från Oskarshamns invånare men också fler turister som kanske lägger till vid hamnen och stannar ett par dagar för att njuta av lite folkfest.

Vilket är ditt bästa minne från Hamnfestivalen?
Det är en svår fråga då det är många ögonblick från festivalen som skapat minnen att glädjas till. Men jag måste nog säga att en utav höjdpunkterna var förra året då det som inte fick hända faktiskt hände. Sista dagen på festivalen, lördagen som ska vara veckans höjdpunkt, drabbades av storm och piskande regn. Det var näst intill tomt på hamnplanen och det var inte långt kvar till bandet Lifvens skulle spela på den stora scenen. Jag visste att det var många som hade pratat om detta band och om att dem skulle vara så bra. Vi satte oss i tältet, jag och arrangörerna, där artisterna brukar samlas och försökte slå våra kloka huvuden samman om hur vi skulle lösa detta. Vi ville absolut inte ställa in spelningen. Till slut kom vi på det... varför inte ta in bandet i öltältet hos "the big bang"? Så jag spatserade bort till tältet och fick ok från dem och sen var det bara att charma bandet, vilket inte alls var svårt då dessa härliga gubbar bara skrattade och såg inga problem i det hela. Även fast vi alla visste att helt plötsligt så skulle dem från att spela med full förstärkning på alla instrument på en stor scen gå till att spela halv akustiskt på en liten scen inne i ett tält med kanske ingen publik alls. Men denna eftermiddag/kväll blev helt fantastiskt. Den ena efter den andra tryckte in sig i tältet för att se detta fantastiskt roande band. Stämningen var på topp hos både bandet och publiken och ölen flödade över bardisken så jag tror att alla var riktigt nöjda ändå trots allt.

Vad tycker du är det bästa med Hamnfestivalen?
Det bästa med hamnfestivalen är att det finns möjlighet för alla att vara med. Eftersom detta är en festival som är gratis för besökarna så finns det inga ekonomiska hinder för att besöka området. Det finns även aktiviteter för alla åldrar och känner man inte för att göra något som kan man bara komma ner till hamnplanen, sätta sig ner en stund och bara känna av festivalstämningen. Det enda som kostar är din tid.


Vad tycker du om årets upplaga av Hamnfestivalen? Vad ser du själv fram emot allra mest?
Jag ser spänt framemot årets festival. Jag vet att arrangörerna har jobbat med att tänka lite nytt för detta året, bara en sån här sak som att ha en ständigt uppdaterad blogg som kan väcka intresset hos många långt innan festivalen har börjat är ett steg i rätt riktning. Sen är det mycket musik med stor variation för alla smaker inplanerat i programmet och det tror jag lockar många besökare. Det jag mest ser framemot, om jag nu måste välja ha ha, är våra små söta talanger. Ja... jag kanske inte ska säga små och söta om alla då en del är närmare tonåren men det är så kul att se dessa begåvningar som verkligen ger allt på scenen.

Slutligen, har du något meddelande till Oskarshamnarna? Varför ska de komma till Hamnfestivalen?
Jag tycker att alla invånare i Oskarshamn och gärna folk i närliggande kommuner och även turister ska ta tillfället i akt att få se Oskarshamn leva upp under dessa 4 dagar. Det är så få saker i denna värld som är gratis och med denna festival så ser Oskarshamns Handbollsklubb, IFK Oskarshamn och många sponsorer till att ni har möjligheten att bidra till att detta blir årets händelse och det enda som behöver kosta något är er tid. Om ni inte gör det för er skull så gör det för att sponsra dessa föreningar för det är ett oerhört stort arbete som ligger bakom. Kom ner och njut av stämningen, låt era barn gå på barnprogrammet, lyssna på livemusik, dansa lite, ät lite god mat och ta något gott att dricka. Det är ni som gör denna festival genom eran närvaro så pallra er ner till hamnplanen 27-30 juli så syns vi i vimlet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar