25 - 28 juli 2012, Brädholmen i Oskarshamn, Fri entré


lördag 7 april 2012

Och den åttonde klara artisten är.... "The Swingin' 60s"


Vi på Hamnfestivalen kan med glädje avslöja att 60-tals bandet Cheers, med frontmannen Leffe "Rockprinsen" Carlsson i spetsen, återigen kommer till Oskarshamn. Den här gången kommer de med sitt nya koncept "The Swingin' 60s". Som namnet avslöjar så är det en fartfylld show fullproppad med hits från det glada 60-talet!


Var man ung och ute i svängen på 60-talet så vet man med all säkerhet vilka Cheers är. För alla er som inte riktigt har koll på den svenska 60-tals pophistorien så kommer här en liten redogörelse:

Popbandet Cheers bildades 1965 och utvecklades snabbt från ett lokalt Danderyd band till ett av Stockholms mest populära band och en institution på Stockholms alla nöjesställen. Det dröjde inte länge förrän Cheers också blev Sveriges främsta pop-orkester.

Det internationella skivbolaget Decca, som är Rolling Stones bolag, visade intresse för bandet och hjälpte till vid produktionen av singeln Love me two times, vilken gav Cheers ytterligare en skjuts ut i Sveriges avlånga land! Bandet hade även en hängiven publik i Finland och röstades, trots internationell konkurrens fram till ett av Finlands populäraste band.

De många spelningarna innebar dock att de unga bandmedlemmarnas studier blev lidande och b.la. trummisen somnade på lektionerna. Eftersom bandet inte var myndigt så krävde föräldrarna ett omedelbart stopp för allt vad Cheers hette 1968.Konsekvensen var bland annat att man var tvungna att ställa in en redan inbokad turné Schweiz.

Nu efter ett kortare uppehåll på 43 år så gör grabbarna i Cheers comeback igen

Cheers inte bara spelar nostalgi- och 60-tal. Cheers är 60-talet-personfierat!Cheers sångare, Leif Carlsson, blev 1973 Sveriges mest bokade Folkparksartist i sin egenskap av nykrönt Sveriges Rockprins. Självklart besökte han då med sin Rock´n Roll Show också Oskarshamns Folkpark, medverkade bl.a i TV-programmen Kvällsöppet från Malmö och Göteborg, Fredax o senare TV-showen Svensk Rock´n Roll 30 år. Han turnerade även bl.a med Elvis originalmusiker Scotty Moore, DJ Fontana, och Bonnie Tyler samt släppte både EP och singlar.
Cheers spelar lördagen den 28 juli! 

1 kommentar: