25 - 28 juli 2012, Brädholmen i Oskarshamn, Fri entré


onsdag 18 juli 2012

Intervju med Johan Lilja & Dom andra


Hej Johan Lilja och Dom Andra! Vilka är ni? Berätta lite om er själva
Johan lilja är låtskrivare och trummis i metalbandet Fall into oblivion, kommer från kalmar och har bandet johan lilja & dom andra som sitt lilla soloprojekt, Johan har uppträtt med solobandet sedan 2008 och har haft många olika musiker med sedan starten. Johan är utbildad på Nordiska visskolan i kungälv och jobbar idag som musiklärare på öland.

Bandet dom andra består också av Emelie Lilja som är gift med Johan och till vardags sjunger i metalbandet Fall into oblivion. Hon hjälper även Johan att hålla tonen i solobandet. Jonas Kellander på gitarr gjorde redan som sjuåring kyrkoframträdande på violin. Under ledning av P-O Rylander trakterades trumpet i Borgholm Big Band och en och anna Ebba Grön och Peter Le Marc cover spelades på skoldanser under 80-talet tillsammans med bla Harald Erici, Andreas Olsson och Olof Dahlborg. Gymnasiestudier vid musikgymnasiet i Oskarshamn och vilda turneer med Stormbringer runt Kalmarlän. Gitarr och musikhögskola med massa kostig fusionmusik. Lite mindre fusion med Torsås Storband, Jessica Andersson och Agog och nu med den eminenta visdiktaren och sångaren Johan Lilja!

Oskar Roslund på bas spelar till vardags i bandet Tones of home, kallas lill-hulken och lägger större delen av sin tid på att planera ett växthus till sommaren.


Hur bildades bandet? Hur ser er historia ut?
Bandet bildades en kväll på krogen i Kalmar när Johan blev erbjuden en spelning och ljög att han hade ett band så snabbt som fasen fick han leta rätt på musiker som ville kompa honom.

Hur skulle ni beskriva er musik?
Skulle beskriva den som ganska enkel visrock/vispop med texter som handlar om livet i största allmänhet, både positiva och negativa saker. Med den nuvarande sättningen spelar vi mest med akustiska instrument så sången och texterna är i fokus.


Hur går det till när ni skapar musik?
Johan skriver all text och musik och så spelar han upp låtarna för de andra i replokalen och dom sätter sin prägel på dom.


Vad inspirerar er? Vad har ni själva för musikaliska förebilder? 
Allt, att bara stänga på tvn idag och kolla i 5 min så har man ju saker för 10 låtar, världen är så galet upp och ner nu, dokusåpor, en regering som är komplett galen.. att fylla 30 år i sommar har också bidragit till material. Musikaliska förebilder är tex, Bruce springsteen, Björn Afzelius, Nick Cave, Joacim thåström med flera.

Hur ser framtidsplanerna ut? Spelningar, album etc.
Under våren och sommaren har vi ganska mycket spelningar bokat, vi ska också försöka få tid att gå in i studion och spela in en platta, vi kör på helt enkelt.


Hur ska ni ladda upp inför er spelning på Hamnfestivalen?
Vi hoppas förstås på fint väder så vi kan sitta och ta en kall öl och bara softa innan, det är alltid det skönaste att göra innan man ska gå på scenen, prata igenom de sista detaljerna, mm.


Vad kan vi förvänta oss av er spelning? Varför ska man komma och se er spela?
Man kan förvänta sig rak och ärlig musik, spelad av duktiga musiker som älskar att stå på scen. Man ska komma och titta om man tycker om visrock, och artister som tex, Lars Winnerbäck, Mikael Wiehe , Thåström mm.


Slutligen 10 snabba: 

Favoritlåt- Just nu tror jag Gaist nog att orka ge upp med Johan johansson, eller leave it behind us av Evergrey
Favoritband - Within temptation
Favorit manliga artist- Bruce springsteen
Drömsamarbete-Ulf Lundell skulle vara coolt, men tror inte det skulle gå att samarbeta med honom hehe
Favoritskiva- Century child - Nightwish, The river - Bruce Springsteen
Idolträff-har inte träffat så många men jag har fikat vid samma bord som lars Winnerbäck en gång i tiden.
Favoritkonsert-oj har sätt alldeles för många för att kunna välja en.
Det bästa med Johan Lilja & Dom andra är...att jag har så bra musiker med mig just nu
Det roligaste vi någonsin gjort är….oj, måste varit den gången då vi lyckades förvandla vatten till öl


Se Johan Lilja & dom andra torsdagen den 26 juli kl. 21.00

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar