25 - 28 juli 2012, Brädholmen i Oskarshamn, Fri entré


fredag 20 juli 2012

Killarna med fluga


Hej Bowties? Vilka är ni? Berätta lite om er själva.
Vi är 6 unga grabbar från Smålands skogar. Ett benfast gäng med allt från teaterskillz till juristbefogenheter!


Hur bildades bandet? Hur ser er historia ut?
Det började på gymnasiet som ett projektarbete att spela in några låtar. Vi märkte snabbt att vi gillade att spela tillsammans och att skriva musik och på den vägen är det.

Hur skulle ni beskriva er musik? Hur kommer det sig att ni valde att satsa på just den här musikstilen?
Vår musik är influerad av väldigt olika genrer. Vi har alla rötter i 70/80-talets funk och soul, men sen förgrenar sig vår musiksmak vilket speglar av sig i musiken! Moderna inslag med gött groove skulle man kunna säga och det kom sig ganska naturligt ur den musik vi har lyssnat mycket på.

Ni är ju ganska många bandmedlemmar. Hur går det till när ni skapar musik?
Allra oftast kommer någon, eller några i bandet med en låtidé som kan vara allt ifrån en ackordföljd till en i princip färdig låt. Sen brukar vi jamma på den för att hitta groovet och låta alla påverka vart låten tar vägen innan vi har något som låter Bowties.

Ni släpper ju ett album ganska så snart. Berätta lite mer om det.
Detta blir vårt första fullängdsalbum och det ska bli grymt kul att få ut det och låta folk höra hur vi låter, och hur vi har utvecklats sen vår EP för 2 år sedan. Låtarna har samma grund, men med många modernare inslag och ett tydligare fokus på melodier. Det här kommer bli ett riktigt grymt album!

Vad inspirerar er? Vad har ni själva för musikaliska förebilder?
Som sagt har vi både många gemensamma förebilder, men även många skilda. Allt ifrån Chicago till Maroon 5 via Miles Davis och tillbaka till nutiden.

Ni var ju med i Melodifestivalens webjokern. Hur gick det till? Kan vi förvänta oss att se er i Melodifestivalen i framtiden? Hur ser framtiden ut för Bowties?
Det började med ett förslag från någon under förra sommaren om att kanske skicka in ett bidrag till Melodifestivalen för att se om det överhuvudtaget gick att komma med. Vi tyckte det var en kul och grym grej så vi spelade in låten Need to Know och skickade in till Webbjokern. När vi fick höra att den kom med som en av 32 bidrag (från början 570) så blev vi både lite chockade och glada! Sen rullade veckorna på och vi lyckades kvala oss vidare till finalen med bara 8 bidrag kvar. Väl där kom vi 2a av 570 bidrag, enbart 122 av svenska folkets röster från att uppträda i Melodifestivalen. Det har betytt enormt mycket och det var absolut ingen av oss som hade trott att det skulle kunna gå så bra. Och vem vet, kanske är äventyret i melodifestivalen inte över för oss?

 Ni har ju alltid flugor vid era framträdanden och bandnamnet är ju fluga på engelska. Vad är bakgrunden till detta?
Namnet Bowties kom till så enkelt att vi behövde ett namn när vi startade bandet och efter en hel del förslag kom vi på idén att heta Bowties och göra det till vår grej att bära fluga. Vid den tiden var fluga något som mest bars vid finare middagar och baler, sedan dess har det blivit både hippt och till och med nästan vardagligt.


Hur ska ni ladda upp inför er spelning på Hamnfestivalen?
Oskarshamn är troligtvis den stad vi spelat mest i efter vår hemstad Växjö, så vi vet vad vi kan förvänta oss av publiken. Vi laddar som vanligt med en Ronja och det kommer bli en grym kväll!


Vad kan vi förvänta oss av er spelning på Hamnfestivalen 2012? Varför ska man komma och se er spela?
Vi kommer bjuda på en rejäl show! Förvänta er tajta groove, lite synthbas, sjuk energi och kanske någon synkad blåskoreografi (för att inte tala om våra båda heta sångare!)


Tidernas bästa låt är..... kanske Levels med tanke på Aviciis stjärnstatus?
Tidernas bästa band är.... omöjligt att utnämna!
Tidernas bästa kvinnliga artist är... Aretha Franklin
Tidernas bästa manliga artist är.... James Brown
Tidernas mest överskattade artist är.... Kanske Basshunter?
Om vi hade en superpower så skulle det vara.... Möjligheten att flyga (tänk att kunna flyga till alla gig liksom!)
Om vi fick byta liv med ett band för en dag så skulle vi välja.... Maroon 5
Om vi bara fick äta en enda maträtt resten av livet så skulle vi välja.... Tacos tätt följt av hembakat bröd (om det räknas?)
Det bästa med Bowties är... vårt scenframträdande
Det bästa med att bära fluga är.... att den kan kombineras med vad som helst!


Se Bowties på Hamnfestivalen fredagen den 27 juli kl. 20.00

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar