25 - 28 juli 2012, Brädholmen i Oskarshamn, Fri entré


tisdag 24 maj 2011

Cheers Reunion 2011


Var man ung och ute i svängen på 60-talet så vet man med all säkerhet vilka Cheers är. För alla er som inte riktigt har koll på den svenska 60-tals pophistorien så kommer här en liten redogörelse:

Popbandet Cheers bildades 1965 och utvecklades snabbt från ett lokalt Danderyd band till ett av Stockholms mest populära band och en institution på Stockholms alla nöjesställen. Det dröjde inte länge förrän Cheers också blev Sveriges främsta pop-orkester.

Det internationella skivbolaget Decca, som är Rolling Stones bolag, visade intresse för bandet och hjälpte till vid produktionen av singeln Love me two times, vilken gav Cheers ytterligare en skjuts ut i Sveriges avlånga land! Bandet hade även en hängiven publik i Finland och röstades, trots internationell konkurrens fram till ett av Finlands populäraste band.

De många spelningarna innebar dock att de unga bandmedlemmarnas studier blev lidande och b.la. trummisen somnade på lektionerna. Eftersom bandet inte var myndigt så krävde föräldrarna ett omedelbart stopp för allt vad Cheers hette 1968.Konsekvensen var bland annat att man var tvungna att ställa in en redan inbokad turné Schweiz.

Nu efter ett kortare uppehåll på 43 år så gör grabbarna i Cheers comeback igen!

Historien om Cheers comeback är en fantastisk story, vilken har sänts som dokumentär i P4 Riks.

Radiolegenden Niklas Levy följde Cheers-medlemmarna från comebackens allra första skede, fram till CD-inspelning och planering av sommarens alla spelningar! Man får även ta del av massor av happenings från 60-talets glada dagar. Cheers jobbade nämligen inte bara ihop med alla legendariska 60-talsband, men också på samma scener som nu bortgångna Fred Åkerström,Cornelis, Bernt Staaf, Björn Afzelius och inte minst Kenta o Stoffe från kultfilmen Dom kallar oss mods!

Lyckad Återförenings-premiär Kungsträdgården 2010

Sam Carlquist, Artistansvarig Kungsträdgården, kände till Cheers medverkan i Hagge Geigerts Kungsträdgårdsprogram 1967 och anordnade exakt på dagen 43 år efteråt en Cheers-comeback på samma scen med identiska personer. Det blev en lyckad sådan för alla inblandade: publik, arrangör och musikanter! Med nödvändig distans, spelglädje o med kvaliteten i högsätet, blev tankarna på en mer genomtänkt comeback verklighet! En av anledningarna till den lyckade comebacken var givetvis också den såväl musikaliska som visuella kvinnliga förstärkningen på alla plan, kvinnlig saxofonist samt de två unga sångfåglarna från Trollhättan, Linda Nordberg o Josephine Johansson


Cheers-Biografi i Bokform
I samband med återföreningspremiären släpptes också en Cheers biografi i bokform- Cheers Stockholms Pop-pionjärer!

TV
Välrepeterade uppträdde Cheers i januari i TV4, vilket gav ytterligare en skjuts och fick såväl äldre som ny publik intresserad. Dock vill man inte turnera som i fornstora dagar, utan har medvetet begränsat sina engagemang till några utvalda sommarfestivaler. Anledning: bevara spelglädjen!!

Cheers ska även uppträda som huvudartister på en Estlandskryssning ihop med Engelska Smokie,

Dessutom påbörjas i samband med sommarengagemangen också en TV-dokumentär-inspelning, som kommer att skildra Cheers sommaren 2011 .

Cheers inte bara spelar Nostalgi- och 60-tal. Cheers är 60-talet-personfierat!

Sveriges rockprins
Cheers sångare, Leif Carlsson, blev 1973 Sveriges mest bokade Folkparksartist i sin egenskap av nykrönt Sveriges Rockprins. Självklart besökte han då med sin Rock´n Roll Show också Oskarshamns Folkpark, medverkade bl.a i TV-programmen Kvällsöppet från Malmö och Göteborg, Fredax o senare TV-showen Svensk Rock´n Roll 30 år. Han turnerade även bl.a med Elvis originalmusiker Scotty Moore, DJ Fontana, och Bonnie Tyler samt släppte både EP och singlar.


 
Return to the 60s!
Cheers spelar på Hamnfestivalen fredagen den 29 juli

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar