25 - 28 juli 2012, Brädholmen i Oskarshamn, Fri entré


måndag 23 maj 2011

The Quill imponerade

I helgen spelade The Quill och Pushinsky på Svensk Fastrock i Kalmar. Båda banden spelar på Hamnfestivalen och det verkar som om vi har riktigt bra live spelningar att se framemot! Fast det visste vi ju såklart redan...

Så här skrev Tommy Granlund i Östran:

"The Quill imponerade
Mönsterås internationellt kända hårdrockband The Quill är som Östran tidigare berättat på gång igen. Nytt internationellt skivkontrakt och albumsläpp inom kort. I lördags kväll gjorde bandet en spelning i Kalmar på Bistro Bar.
De har bara gjort tre spelningar tidigare i sin nya sättning, samtliga i höstas.
Men om någon befarat ringrost så blåste bandet bort den så fort de klev på scenen.
Det hade ju varit heldag med livemusik på Larmtorget innan och The Quill behöver inte många minuter för att tydligt visa att de är på en väsentligt högre nivå än vad som bjudits tidigare under dagen. De imponerar på alla vis och allt sitter så tajt att ingen kan märka att de gör sin första spelning på evigheter.
Bandet har ju under en längre tid stadigt gått mot en något rakare och råare approach och det känns som de tar det steget ytterligare. Med i första hand nytt låtmaterial är det förstås något svårare att tydligt ha åsikter om låtarna i sig. Men exempelvis Running känns väldigt stark direkt. Som helhet är det mycket kraft men också en påtaglig dynamik i de låtar där det är mest naturligt.

Kraftfull röst
För oss häromkring som lyssnat på The Quill sedan deras begynnelse är det förstås en omställning att höra bandet med en ny sångare. En röst av helt annat slag och det kan ibland vara svårt att ställa om sina förväntningar eller sin invanda bild av hur något ska låta.
Om jag möjligen var aningen tveksam till vad jag tyckte när jag hörde bandet live i höstas så finns ingen anledning att känna det längre. Magz Arnar är en alldeles utmärkt sångare som passar utmärkt in i bandets kraftfulla musik. Magz sjunger i första hand med kraft men han har fler bottnar i sin röst. Det är inte bara kraftfullt utan han sjunger också med spänst och en del melodiös känsla. Ingen tvekan om att The Quill fortsätter hålla hög klass. De låter imponerande och övertygande, agerar och spelar med pondus och självklarhet."

Ni kan läsa hela artikeln här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar