25 - 28 juli 2012, Brädholmen i Oskarshamn, Fri entré


måndag 13 juni 2011

Hamnfestivalen presenterar: The Quill- hårdrock från Mönsterås


Hej The Quill! Vilka är ni?
Vi är 4 musiker som älskar att skapa musik och spela tillsammans. Trummisen Jolle Atlagic och jag, Christian Carlsson, gitarrist var med och startade bandet för typ 20 år sen. Bandet har funnits mer eller mindre aktivt sedan dess. Basisten Robert Triches kom med i bandet 2004 och Magz Arnar är ny sångare sedan 2010. Vi släpper nu i sommar vår sjätte studioplatta "Full Circle" på ett för oss nytt skivbolag-Metalville.

Vad är bakgrunden till bandet? Hur träffades ni och hur blev The Quill till? Hur länge har ni hållit på?
I lilla Mönsterås finns inte hur mycket musiker som helst utan ville man starta ett band så kände man till vilka som spelade och vad de gillade för sorts musik. Jolle och jag hade samma musiksmak och bestämde oss tillsammans med några andra för att bilda ett band. Det här hände när vi var tonåringar, och det är ju ett tagsedan. Men i alla fall, där började det som skulle bli the Quill. Basister och sångare har bytts några gånger sedan dess.

Hur skulle ni beskriva er musik?
Hård rock men inte metal. Kaxiga riff och tuffa sångmelodier med rock n roll-attityd. Vi har nog grunden hos 70-talshårdrocken med Led Zeppelin, Black Sabbath och Deep Purple. Men även grunge och stonervågorna har nog influerat oss.

Ni jobbar just nu med ett nytt album. Berätta lite mer om det.
Det är det första med nya sångaren Magz Arnar. Vi spelade in det mesta i Gävle i en studio som han är delägare i. Sen mixade vi hos Chris laney i Stockholm. Plattan har 13 låtar som vi skrivit och producerat själva. Första singeln blir låten "Black Star" som vi även gjort en video till.

Vad lyssnar ni själva på för musik. Vilka är era musikaliska förebilder och vad inspirerar er?
Vår gemensamma musiksmak återspeglas i vår musik, där är influenserna och förbilderna de jag nämnde innan. Annars har vi ganska bred musiksmak, den blir bredare ju äldre man blir. Jag lyssnar gärna på blues t ex.

Av alla era låtar- vilken är er favorit och varför?
Det där varierar, men just nu är jag vansinngt förtjust i titellåten på nya plattan. Den är tung och vi har lyckats göra en bra låt av väldigt enkla grundriff, det finns några småtrixiga passager, med våra mått mätt och sen gillar jag texten.

Vad är planerna för framtiden? Vad har ni på gång?
Vi ska spela en del i sverige i slutet av sommaren och i höst. I oktober ska vi ut på en 3 veckor lång Europaturné och kuska runt i Tyskland, Holland, och Österrike bland annat. Några fler videoinspelningar blir det också.

Slutligen, vad kan vi förvänta oss av er spelning på Hamnfestivalen?
Vi ger alltid 100% på scen oavsett publiksiffra. Men förstås, ju mer entusiastisk publik desto bättre blir spelningen. Det blir en hel del nya låtar men också några gamla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar