25 - 28 juli 2012, Brädholmen i Oskarshamn, Fri entré


torsdag 9 juni 2011

Heja Indevotion!

Idag kl. 19.30 går startskottet för finalen av Metro On Stage, där Oskarshamns bandet Indevotion är en av de tio finalisterna. Hamnfestivalen mötte upp tre femtedelar av konstellationen igår kväll och kände av hur humöret var dagen innan den stora finalen.

Hej Indevotion! Ni har ju gått till final i Metro On Stage. Grattis! Hur tycker ni det har varit att delta i tävlingen?
Tack! Vi har nog fortfarande inte riktigt fattat att vi har gått så långt som till final. Det trodde vi aldrig när vi anmälde oss. Det var mest en kul grej och vi hade inte särskilt stora förväntningar. Vi är uppriktigt förvånade över att det har gått så bra, men det är såklart riktigt kul att folk gillar vad vi gör! Tävlingen i sig har varit en fantastisk upplevelse. Vi har lärt oss massor, fått många nya fans och haft möjligheten att sprida vår musik till en större publik.

Hur ska ni ladda inför finalen?
Repa! Vi åker upp tidigt imorgon bitti (idag reds. anm.) och ikväll ska vi repa järnet så allting sitter. Vi måste även bestämma vad vi ska ha för scenkäder. Annars så gäller det att få så mycket sömn som möjligt och peppa, fokusera, peppa!

Vad tycker ni om motståndet?
Det är tufft motstånd eftersom alla är jätteduktiga på just sin grej. Det är kul att det är så många olika musikstilar som är representerade. Vi tror att det kommer vara riktigt svårt för juryn att utse en vinnare med tanke på att det är så pass hög kvalité på alla finalisterna.

Vi satsar såklart på att vinna och vi tror att vi har en ganska bra chans, eftersom att just live spelningar är vår grej. Planen är att gå ut på scenen, bara vara oss själva och köra på som vi brukar!

Om ni vinner, hur kommer ni att fira?
Festa hela natten lång med Anders Bagge. Haha, skämt å sido så lär det nog ta ett tag att fatta att man verkligen har vunnit!

Det är ju ganska mycket prispengar som står på spel- 3,5 miljoner i marknadsföringspengar. Om ni vinner, hur kommer ni att använda pengarna?
Det som står högst upp på vår önskelista är att spela in en fet musikvideo, men allt handlar om att göra vår musik mer tillgänglig och skapa mycket intresse för bandet! Vi vill såklart även spela in en skiva och synas i så många sammanhang som möjligt!

Tack för intervjun och lycka till! Hamnfestivalen håller tummarna för att ni tar hem första priset!


Intervjun i dess helhet kommer att publiceras inom kort. Stay tuned.

Indevotion spelar på Hamnfestivalen lördagen den 30 juli

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar