25 - 28 juli 2012, Brädholmen i Oskarshamn, Fri entré


fredag 17 juni 2011

Här har vi: Indevotion


Hej Indevotion, vilka är ni?
Vi är ett rockband från Oskarshamn som består av Johannes Andersson, trummor; Noah Ekblom, gitarr; My Helmner, sång; Victor Olsson, gitarr och Stefan Hammarlund, bas.

När, var och hur blev Indevotion till?
Indevotion föddes sommaren 2008. Noah hade skrivit en riktigt bra låt, som han visade för Johannes. Johannes i sin tur tyckte att det var en kanon låt och de bestämde sig för att göra slag i saken och starta ett band. Båda hade sett My uppträda på SAS och tyckte att hon skulle passa perfekt som sångerska. De frågade om hon var intresserad av att vara med i bandet och det var hon. De två andra medlemmarna, Victor och Stefan har tillkommit efter hand.

Hur skulle ni beskriva er musik?
Vi har alla olika musiksmak och detta speglas i vår egen musik. Det är svårt att placera oss i ett specifikt fack, men vi skulle vilja beskriva oss som ett rockband med melodiösa toner och tunga riff.

Ni har ju gått till final i Metro On Stage. Grattis! Hur tycker ni det har varit att delta i tävlingen?
Tack! Vi har nog fortfarande inte riktigt fattat att vi har gått så långt som till final. Det trodde vi aldrig när vi anmälde oss. Det var mest en kul grej och vi hade inte särskilt stora förväntningar. Vi är uppriktigt förvånade över att det har gått så bra, men det är såklart riktigt kul att folk gillar vad vi gör! Tävlingen i sig har varit en fantastisk upplevelse. Vi har lärt oss massor, fått många nya fans och haft möjligheten att sprida vår musik till en större publik.


Har ni släppt någon skiva?
Nej, inte ännu. Vi har bara släppt demos och några singlar och varit med på ett samlingsalbum än så länge. Vi har dock spelat in en EP som ligger och väntar på att släppas. Vi ville avvakta med att släppa tills efter Metro On Stage finalen för att se vad det fanns för intresse.

Var ser ni er själva om fem år? Vad har ni för framtidsambitioner?
Vi vill såklart vara på topp och ha turnerat i både USA och runt om i Europa. Ett dröm som i nu läget kanske är nästa steg för oss är att vara förband till ett annat större band och turnera runt med dem. Naturligtvis är ambitionen att utveckla vår musik och släppa flera album.

Vad lyssnar ni själva på för musik?
Johannes- Jag lyssnar på en väldig blandning av musik. Det blir mycket poprock och punk, exempelvis Blink 182. Travis Barker, som är trummis i Blink 182, är lite av en inspirationskälla för mig.

Noah- Jag lyssnar på liknande musik som Johannes, men även emo-influerad- och elektronisk musik. Just nu lyssnar jag på band som Blink 182, Owl city och Angels and Airwaves.

My- Jag har aldrig varit så mycket för svensk musik, men på senare tid har jag fått upp ögonen mer och mer för det. Mycket är tack vare Veronica Maggio, som jag lyssnar mycket på just nu. Annars så gillar jag atmosfärisk rock som Cold play. En musikalisk förebild för min del är Paramore’s sångerska Hayley Williams.

Victor och Stefan är ju inte här men Victor gillar ganska ”hård” musik eller som vi andra skulle beskriva det ”skrik” musik, och Stefan gillar det mesta som känns genuint.

Hur går det till när ni skapar er musik?
Oftast så går det till så att Noah skapar grunden i datorn, spånar vidare med Johannes och sedan ber My lägga på melodi och sång. Detta tar vi sedan till replokalen där vi spånar vidare tills vi är nöjda med resultatet.

Av alla era låtar, vilken är er favorit?
Gogogogogo, som var vårt bidrag till Metro On Stage eller Borrowed hearts. Båda låtarna känns som ”hits”.

Noah- Det går inte att välja en favorit bland sina barn!

Ni har beskrivits som Sveriges svar på Paramore. Vad tycker ni själva om detta?
Det är naturligtvis smickrande och visst finns det en viss likhet. Vi känner väl dock att det är inte lika relevant längre, eftersom vi har utvecklats mycket och format vårat eget sound.

Vad är planerna för sommaren och hösten?
Tanken är att vi ska spela så mycket som möjligt. Vi ska blandat annat spela på Kalmar Stadsfest, Frizon festivalen i Örebro, Gullbrannafestivalen i Halmstad och så på Hamnfestivalen såklart!

Till hösten hoppas vi att vi har möjligheten att släppa vår första EP.

Har ni något meddelande till Oskarshamnarna? Varför ska de komma och se er spela på Hamnfestivalen?
Vi kommer att bjuda på en kanon kväll med mycket ös och glädje! Vi dessutom att spela nya låtar som många förmodligen inte har hört. Det kommer bli en kväll ni sent kommer att glömma!

Indevotion spelar på Hamnfestivalen lördagen den 30 juli kl. 22.00

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar