25 - 28 juli 2012, Brädholmen i Oskarshamn, Fri entré


onsdag 15 juni 2011

Lär dig PaPOW och Shake It, Shake It


Det är en varm och solig dag när jag drar på mig träningskläderna, fyller vattenflaskan och beger mig bort till Friskvårdshuset där en norsk flagga flaxar glatt i vinden utanför entrén. Den norska fjärdedelen i mig hoppar glatt runt i någon slags norsk folkdans vid synen, medans den svenska delen vill morra, knyta näven och vifta den i luften av missnöje. Jag har dock en viss självdisciplin och gör ingetdera. Istället stiger jag in genom den öppna dörren och möts omedelbart av glada hejarop från de spralliga och lite smått smågalna (på ett bra sätt såklart) instruktörerna Camilla Andersson, Emily ”Ruby” Rubin, Yvette Roth och Leo Zalli. Alla fyra är utbildade i Les Mills Body Combat, men de instruerar även andra fitness former så som zumba, step-up, core, aerobics och spinning. Camilla är även ledare för något så gulligt som ”mini-röris”, vilket är träning till musik för de allra minsta (4-6år).


Mitt intryck av Friskvårdshuset är att de har väldigt mycket att erbjuda- inte bara traditionell gymträning och gruppträning, utan även dans för ungdomar, seniorgympa, massage, solarium och möjligheten att köpa träningskläder, protein och kosttillskott. Det är, med andra ord, en komplett friskvårdsanläggning för alla åldrar.

Camilla, Emily, Yvette och Leo kommer under Hamnfestivalens alla fyra dagar att bjuda på gratis träning vid Stora scenen. Passen som Oskarshamnarna får chansen att prova på är Body combat och Zumba. Ikväll ska jag agera försökskanin och kvalitetstesta Boday combat. Vi på Hamnfestivalen måste ju försäkra oss om att Oskarshamnarna bjuds på någonting riktigt bra. Sagt och gjort, jag hänger med gänget in i salen där en grupp träningsglada individer ivrigt väntar på att passet ska dra igång. Musiken pumpar ut ur högtalarna och det är fullt ös från början till slut. Svetten rinner, vi ryter ”KiiYah” och sparkar och slag viner i luften. Jag skulle definitivt inte vilja möta oss en mörk, regnig kväll eller rättare sagt - jag tycker synd om den stackars rånare som skulle begå misstaget att hoppa på någon av oss. K.O. skulle det definitivt bli för dennes del. När träningspasset är över sprider sig en härlig känsla i kroppen. Det känns att kroppen har fått arbeta ordentligt och det allra bästa är att det har varit riktigt, riktigt roligt! Jag torkar svetten ur pannan (ok jag vrider svetten ur linnet) och samlar ihop gänget för en liten intervju…Hej allihop! För den som inte vet- vad är Body Combat?
Det är ett hög-intensivt kampsport-influerat workout pass. I stort sätt är det en timme av kickar och slagsessioner i en koreografi.

Vem passar det? Har det någon betydelse om man inte har någon tidigare erfarenhet av kampsport?
Body combat passar alla, eftersom man helt kör efter sin egen förmåga. Ingen tidigare erfarenhet krävs och vi går alltid igenom de vanligaste slagen och sparkarna vid passets början.

Zumba då, vad är det?
Zumba är ett danspass med inriktning på latinamerikanska danser som salsa, merengue, cumbia och reggeaton. Zumba handlar om glädje och om att släppa loss. Det finns inga fel, bara rätt så man behöver inte vara orolig för att man ska råka ta fel steg eller inte hänga med. Bara känn rytmen av musiken, rör kroppen och framförallt – ha kul!

Vem passar det?
Alla som gillar att dansa och ha kul!
Vi tycker att det är jättekul att ni ska vara med på Hamnfestivalen. Det är faktiskt första gången någonsin som vi bjuder på träning! Vad tycker ni själva är det bästa med festivalen och vad ser ni framemot mest?
Vi tycker att det bästa är att folk kommer ut och umgås. Det är verkligen en riktig folkfest och det är härligt att festivalen har en sådan bredd att det finns någonting för alla oavsett ålder. Det är även väldigt positivt att lokala och mindre band får chansen att spela och visa upp sig! Dessutom är det ju superbra att det är gratis, eftersom alla då har chansen att ta del av festligheterna.

Vi ser verkligen framemot att presentera Body combat och Zumba för de som inte vet vad det är, men vi ser också framemot att få dela vår träningsglädje med alla de som redan har fastnat för dessa pass! Vad kan vara bättre än att träna tillsammans en varm sommar kväll?!

Varför ska man komma till Hamnfestivalen och träna med er?
För att det är roligt såklart! Det är inte bara träning, det är en upplevelse. Vi bjuder på total träningsglädje som smittar av sig!

Slutligen, har ni något meddelande till Oskarshamnarna?
Emily ”Ruby” Rubin- Kom och träna för bövelen!
Resten- Haha, jaa anta utmaningen och kom och ha kul med oss. Vi garanterar att ni kommer gilla det! Vi ses där!

Så Oskarshamn, på med träningskläderna och snöra gympadojjorna för här ska det tränas! 

Friskvårdshuset finns på plats varje dag under hela festivalen. Se programmet för mer info.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar