25 - 28 juli 2012, Brädholmen i Oskarshamn, Fri entré


onsdag 15 juni 2011

Hej alla barn, nu blir det barnprogram!

Foto: Tommy Kronstål

Hej Lisa, vem är du och vad är det du ansvarar för på hamnfestivalen?
Jag är en 27årig teaterpedagog från Oskarshamn, och jag har ansvar för barnteatern på hamnfestivalen! Varje dag hela festivalen klockan 17.00-18.00.

Vad kan du berätta om årets barnprogram?
Oh, det kommer att bli spännande, som alltid. Barnen får följa med in i sagornas värld, och träffa både vanliga flickor och pojkar, men också pirater, häxor och monster och kanske en och annan prins eller prinsessa. Det är en ny pjäs varje eftermiddag, som vi skriver själva.

Vilken åldersgrupp passar barnteatern? Får föräldrarna också vara med? Är det en klassisk teater som man sitter och tittar på eller är det ett framträdande som barnen själva får vara delaktiga i?
Den passar de flesta åldrar, från 2-10 år ungefär. Fast ibland har föräldrarna lika roligt… Det är klart att föräldrarna får vara med, barnen kanske kan hålla dem lite i handen om föräldrarna tycker det är otäckt. Utan barnens hjälp kommer vi inte framåt i pjäsen. Hur ska huvudpersonen då veta att äpplet är förgiftat av häxan eller svaret på gåtan som behövs för att komma vidare?

Är det du själv som kommer att styra med allting eller har du hjälp?
I år är det jag och en duktig teatertjej från Skåne som heter Anna Ohlin som kommer ha hand om och spela barnteatern.

Du har ju varit med på Hamnfestivalen i många år- vad tycker du är det bästa med Hamnfestivalen och vad ser du själv framemot mest?
Jag tycker det bästa är att det är öppet för alla, det finns något för de små barnen, det finns något för de lite större barnen, för ungdomar, vuxna och pensionärer. Man kan gå ner ensam och ändå träffa kompisar eller gå med hela familjen. Jag ser fram emot konserterna som brukar vara kl. 22, med lite lokala band och mer ungdomsinriktad musik.

Varför tycker du att man ska gå på Hamnfestivalen?
För att det är en folkfest, och det är väldigt roligt. Varför skulle man låta bli?

Slutligen, har du något meddelande till Oskarshamns alla barn?
Kom till barnteatern på hamnfestivalen, och hjälp oss lösa de gåtor och problem vi ställs inför!


Så alla barn- ta med mamma och pappa till Hamnfestivalen och följ med Lisa in i sagornas värld. Onsdag till lördag kl. 17.00-18.00!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar